Spletno mesto nt-rc.si, s katerim upravlja NT&RC, d.o.o., uporablja piškotke.

Piškotki so datoteke, ki se ob obisku spletnega mesta namestijo na uporabnikovo napravo (računalnik, telefon ipd.), s pomočjo katere uporabnik dostopa do spletnega mesta. Ob ponovnem obisku spletnega mesta dobi ponudnik vpogled v podatke na uporabnikovi opremi, ki so se zbrali s pomočjo piškotkov.

Ponudnik s pomočjo piškotkov pridobi podatke o uporabi spletnega mesta ter o nekaterih značilnostih uporabnika oziroma njegove opreme, s katero dostopa do spletnega mesta (npr. ločevanje med uporabniki, datum zadnjega obiska, nastavitve jezika in druge uporabniške nastavitve na spletnem mestu, resolucija zaslona, tip spletnega brskalnika ipd.). Natančni nameni obdelave zbranih podatkov so za vsak posamezen piškotek navedeni v spodnji tabeli.

Podatki, zbrani s pomočjo piškotka, sami po sebi ne omogočajo identifikacije uporabnika v smislu določb Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), kar pomeni, da zgolj na podlagi tako zbranih podatkov ni mogoče ugotoviti imena in priimka in drugih identifikacijskih podatkov uporabnika.

Piškotki uporabljeni na naših strani:  

Sejni piškotki

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani. Sejni piškotek ne shranjuje osebnih podakov o uporabniku. 

Trajanje piškotka: do konca obiska uporabnika (piškotek se pobriše ko uporabnik zapusti stran)

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis
Naključno generirano do konca seje uporabnika sejni piškotek za sejo uporabnika

Opis uporabljenih piškotkov: 

Ime piškotka Trajanje piškotka Opis
_atuvc, _atuvs 2 leti Piškotki, ki se ne uporabljajo za osebno prepoznavo uporabnika so pa nujni za pravilno vključevanje vseh socialnih vtičnikov in multimedijskih vsebin na spletni strani.
c_user, csm, datr, fr, lu, pl, s, sb, xs,... 2 leti Piškotki zunanjega ponudnika Facebook za osebno prepoznavo prijavljenega uporabnika z namenom posredovanja vsebine spletne strani na socialno/družbeno omrežje Facebook.
_ga, _gat, _gid,... 2 leti Piškotki zunanjega ponudnika Google Analytics z namenom statističnega spremljanja spletne strani.
di2, dt, loc, uid, um, uvc, vc,.. 2 leti Piškotki zunanjega ponudnika AddThis z namenom statističnega spremljanja uporabe socialnih orodij in vtičnikov na spletni strani.
UID, _iAdT, iprom_consent,... 2 leti Piškotki zunanjega ponudnika iPROM z namenom oglaševanja na spletni strani.
noCookies 1 leto Ohrani informacijo o seznanjenosti s piškotki in zasebnostjo.

Dodatne informacije o uporabi piškotkov:

Kako izklopiti piškotke?

Ne pozabite, da z izbrisom ali blokiranjem piškotkov vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito.

Povezave z navodili za onemogočanje sprejema spletnih piškotkov:

Kako izbrisati vse piškotke?

V vsakem brskalniku je možnost pobrisa zgodovine brskanja. S pobrisom se odstranijo tudi piškotki.