Novi tednik in Radio Celje sta znana tudi po številnih tradicionalnih in odmevnih akcijah: (S)hujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje, Naj maturant, naj maturantka, Do polnega vozička brez mošnjička, Tradicionalni obisk porodnišnice v Celju 1. januarja, Piknik Katrce in Zeleni val.

Medijka hiša nudi oglaševalcem priložnost, da povečajo svojo prepoznavnost s sodelovanjem v omenjenih akcijah. Kako? Stopite v stik z našo našo ekipo marketinga.


(S)hujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje je ena naših najodmevnejših akcij. V letu 2016 se je končala že 13. sezona.

Vsako leto oktobra in novembra začnemo v Novem tedniku objavljati kupon za sodelovanje v akciji, decembra pa izberemo dvajset sodelujočih. Udeleženci začnejo izgubljati kilograme takoj po novem letu. Vsak torek se srečujejo z zdravnico, se učijo zdravega izgubljanja kilogramov, prehranske piramide, pravilnega nakupovanja, kuhanja, nege telesa … Poleg tega tri mesece pridno obiskujejo tudi fitnes, skupinske vadbe in se učijo nordijsko hojo …

Vse to spremljamo vsak četrtek z novinarskimi članki v Novem tedniku in v reportažah na Radiu Celje.

Akcija traja od januarja do marca. Zaključek akcije je aprila. Takrat pripravimo tudi zaključno prireditev v Citycentru Celje. Gre za celodnevni dogodek, v okviru katerega se predstavijo udeleženci akcije (S)hujšajmo z Novim tednikom in Radiem Celje, pripravimo tudi pester program dogajanja, od prikaza vadb do različnih stojnic, na katerih se predstavijo naši partnerji v projektu.

Naj maturant, naj maturantka

Vsako leto januarja maturantske razrede povabimo, naj izberejo svoja predstavnika, ki jih bosta zastopala v tekmovanju. Ker je odziv srednjih šol s Celjskega velik, maturante razdelimo in objavljamo od februarja do aprila, in sicer tako, da vsak mesec predstavimo približno 30 do 40 kandidatov. V vsaki številki Novega tednika objavimo njihove portretne fotografije, ob tem pa tudi njihove večje fotografije v maturantski opravi.

Bralci glasujejo za »svojega« kandidata. Razrednik ali učiteljski zbor lahko mesečno izbranemu kandidatu dodelita dodatnih sto točk za učno in delovno uspešnost.

Tisti maturant in tista maturantka, ki ob koncu meseca zbereta največ glasov, se uvrstita v finalni krog tekmovanja. Ta je maja, junija nato razglasimo zmagovalca in ju predstavimo ter nagradimo.

Do polnega vozička brez mošnjička je akcija, pri kateri bralci poiščejo kupon v Novem tedniku, ga izpolnijo in pošljejo na naš naslov.  Vsako sredo ob 12.15 izžrebamo nekoga in ga pokličemo iz studia Radia Celje. Srečni izžrebanec ali srečna izžrebanka nato po telefonu narekuje naši voditeljici v prodajalni supermarketa Planeta Tuš Celje, kaj želi v nakupovalnem vozičku. Poslušalec ali poslušalka imata tri minute časa za nakup brez denarnice. Voditeljica nato s pomočjo enega od kupcev žreba še med tremi kuvertami. V eni je dodatna minuta, v drugi joker, ki prinaša še dva dodatna izdelka v primeru, če je poslušalec izbral izdelek, ki je zapisan kot joker, tretja pa je žal prazna. Akcijo Do polnega vozička brez mošnjička vsako leto zaključimo dobrodelno.

Novoletni obisk celjske porodnišnice je najstarejša akcija Novega tednika in Radia Celje. Ob obisku 2. januarja čestitamo vsem mamicam v porodnišnici, še posebej tistima dvema, ki rodita prvi v novem letu, in tisti, ki rodi zadnja v minulem letu. Novoletni obisk celjske porodnišnice zaznamujemo v Novem tedniku in na Radiu Celje.

Piknik Katrce je najbolj vesela zabava, ki jo Radio Celje in oddaja Katrca podarita svojim zvestim poslušalcem. Je tradicionalna prireditev, na kateri se vsako leto junija v Vojniku zvrsti ogromno izvajalcev zabavne in narodnozabavne glasbe. Prireditev nudi pester glasbeni program, veliko mero humorja, druženja in drugih dogodkov.

Oddaja Zeleni val, ki jo vodi Mateja Podjed, je na sporedu na Radiu Celje že od leta 1997. Vsako leto pripravimo izlet v zeleno, ki se ga veselimo skupaj s štiridesetimi izžrebanimi potnicami in potniki, ki jih izberemo s pomočjo kuponov, objavljenih maja v Novem tedniku, javni žreb pa je v začetku junija v studiu Radia Celje.

Pot nas najprej vodi v vrt zdravilnih in aromatičnih rastlin v Žalcu. Polni zelenih modrosti in z darilom našega pokrovitelja se nato z Izletnikovim avtobusom popeljemo na Celjsko kočo, kjer pripravljamo zaključek akcije.